365 dagen… samen vooruit!

Dat is de kans die wij allemaal dit nieuwe jaar krijgen. 365 dagen om mooie dingen te doen. 365 dagen om vooral te denken, ‘wat kan wel’. Laten we ervoor zorgen dat we corona een plek in onze samenleving kunnen geven. Dat corona onze samenleving niet splijt.

Denken in mogelijkheden is niet altijd makkelijk, en toch kan het! Hoe makkelijk is het om aardig tegen iemand te zijn. Te glimlachen. Een lief berichtje of kaartje te sturen. Als vader of moeder, je kind te helpen. Als kind, je ouders steunen, hoe klein of groot je ook bent. Aardig zijn voor je vriend of vriendin, buurvrouw of buurman. Het lokale bedrijfsleven steunen. Lokaal, eten bestellen of een leuk cadeautje kopen voor jezelf of voor iemand anders. Jedierbare vereniging, waar je al zo lang lid van bent, blijven steunen. Want lievemensen, we krijgen in dit nieuwe jaar, zomaar 365dagen-cadeau’, om het beste van jezelf te geven, goed voor jezelf te zorgen, goed voor een ander te zorgen, elkaar het vertrouwen te geven. Met dat laatste maak ik meteen ook het haakje naar de politiek. Want ja, iedereen weet ondertussen wel dat ik met veel enthousiasme, vier jaar geleden een stap naar de lokale politiek heb gemaakt. De lokale politiek waar menigeen geen vertrouwen meer in heeft.

Ik draai het om. De lokale politiek, is juist de plek waar je vertrouwen in moet willen hebben. Het is de plek waar je goed voor elkaar kunt zorgen. Waar je beslissingen neemt, die echt niet iedereen leuk vindt. En toch zijn deze beslissingen altijd om het algemene belang te dienen. Het algemene belang van onze mooie gemeente Sittard-Geleen. Met haar vele inwoners. Met haar vele kernen en dorpen. Met haar twee prachtige centra. En niet te vergeten haar rijkdom aan industrie en gigantisch veel bedrijvigheid. Die bedrijvigheid zorgt voor banen, inkomen, ondersteuning voor het verenigingsleven. En niet iedereen is het met me eens als ik zeg dat de politiek ook een plek is waar we goed voor elkaar kunnen zorgen. En toch voel en ervaar ik dat zo. Het is namelijk de plek waar we besluiten kunnen nemen over mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Iedereen verdient het toch om een leuke baan te hebben en zich van waarde te voelen voor de maatschappij. Politiek is de plek waar we besluiten nemen om armoede tegen te gaan. Iedereen heeft toch recht om een inkomen te hebben en goed voor zichzelf en zijn gezin te kunnen zorgen. Politiek is de plek waar we besluiten nemen over woningbouw. Het is toch noodzaak dat we in onze gemeente woningen hebben waar jongeren zich betaalbaar kunnen vestigen en ouderen kunnen genieten van hun oude dag. Dus ook al is het niet iedereen eens met mijn uitspraak ‘de politiek is een plek waar goed voor elkaar kunnen zorgen’, ik blijf het gewoon zeggen.

Wellicht mijn eigenwijsheid… dus ‘spring maar achterop’!

Ik zet mij dag in dag uit in voor al deze zaken in de politiek, voor onze samenleving. Want onze gemeente, is een prachtige gemeente om in te wonen, te genieten, te recreëren, te studeren en te ondernemen.

 

Lieve allemaal, ik wens jullie allen een prachtig 2022.

Laten we lief zijn voor elkaar.

Yvonne Salvino

Wethouder Yvonne Salvino
wethouder.yvonnesalvino@sittard-geleen.nl


Reageren is niet mogelijk.
Reageren is niet mogelijk.